Powder Brows

WAT ZIJN POWDERBROWS?

Powder brows zijn dé nieuwste trend op gebied van (SEMI-) PERMANENTE MAKE-UP (SPMU) voor wenkbrauwen. Met deze nieuwe techniek zie je er op elk moment van de dag mooi uit met wenkbrauwen die perfect bij je gelaat en botstructuur passen.

De naam zegt het al "powder". Bij deze techniek wordt met een PMU-apparaat op een heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi-permanent. Dat houdt in dat je na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch-up moet geven om langer te genieten van je mooie wenkbrauwen.

 

PROCEDURE

We starten steeds met een INTAKEGESPREK. Hierbij bespreken we met jou al je wensen zoals de vorm en kleur. Ook geven we je advies en bespreken we de pro's en contra's voor het veilig uitvoeren van de behandeling. Dan wordt ook meteen een datum vastgelegd voor het plaatsen van jouw powder brows.

 

Op de dag van de behandeling beginnen we met de BROWMAPPING. Dan gaan we alles opmeten aan de hand van verschillende meetinstrumenten om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij jouw gezicht passen. We gaan de wenkbrauwen trimmen indien nodig en tekenen de wenkbrauwvorm in potlood.

In de spiegel kan jij nu controleren of dit is hoe jij het in gedachten had. Indien je nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot alles naar wens is.

Indien je akkoord gaat, beginnen we aan de powder brows. 

 

VOOR WIE?

Powder brows zijn geschikt voor alle huidtypes.

De behandeling kan NIET toegepast worden bij zwangerschap, borstvoeding, hepatitis, diabetes, hart-en vaatziekten en personen die al lange periode bloedverdunners innemen. Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot 4 weken na einde kuur.

 

VOORZORG

- vooraf GÉÉN bloedverdunner nemen

- 24u vooraf GÉÉN koffie of alcohol drinken

- 2 weken vooraf NIET zonnen of onder de zonnebank gaan

- minimum 1 maand tussen zware medicatie (roaccutane, cortisone, vaccinatie...)

- 1 maand voor de behandeling geen botox of fillers plaatsen

 

DUURTIJD BEHANDELING

De behandeling zelf duurt  gemiddeld 2u - 3u. We proberen stipt te werken en meestal lukt dat, maar soms kan de behandeling meer tijd vragen dus hou ermee rekening bij je dagplanning dat het zou kunnen uitlopen.

 

BIJWERKING

Een eerste bijwerking of touch-up is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal  3 maanden zichtbaar zijn.

Na de eerste behandeling vervaagt tot 70% van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30% waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt.

 

! LET OP ! Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van je eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen die periode. Eerder dan 5 weken bijwerken is niet mogelijk omdat de wenkbrauwen dan nog niet genezen zijn.

Als het niet lukt om voor de bijwerking binnen 5-8 weken te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode van 9-12 weken na je 1e behandeling maar dan betaal je een extra 50€ omdat we dan meer tijd nodig hebben dan gewoonlijk. 

 

GENEZINGSPROCES

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten, barsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is volkomen normaal en behoort tot het genezingsproces. Er is dus geen reden tot ongerustheid!

Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar het huidoppervlak te komen.

 

Dag 1 - 4 : zeer donker

Dag 5 - 10 : barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)

Dag 11 - 27 : géén zichtbare vorm of kleur

Dag 28 - 55 : kleur en vorm begint terug te komen

Dag 56 : kleur en vorm zichtbaar

 

NAZORG

DE EERSTE 2 WEKEN NA DE BEHANDELING

 

- kussensloop vernieuwen

- 3 dagen géén watercontact

- niet aan de wenkbrauwen komen

- korsten niet zelf weghalen of aanzitten

- geen make-up aanbrengen op de wenkbrauwen, rondom mag wel

- géén crèmes smeren

- niet zweten, dus wacht met sporten

- niet zonnen of onder de zonnebank gaan, daarna altijd SPF 50 aanbrengen, een half uur voor het zonnen

- de wenkbrauwen niet verven

- geen gezichtsbehandelingen zoals peelings, chemische behandelingen, microdermabrasie, etc. toepassen

- niet zwemmen of naar de sauna gedurende 1 week

- geen fillers of botox plaatsen

 

HOUDBAARHEID

De houdbaarheid van de behandeling verschilt van persoon tot persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

 

Zeer vette huid : tot 6 maanden

Vette tot normale huid : 6 - 14 maanden

Droge tot zeer droge huid : 15- 24 maanden

 

PIJN

De meeste ervaren de behandeling als niet pijnlijk maar voelbaar.

 

PRIJS

POWDER BROWS + TOUCH-UP binnen 5-8 weken € 350 + €60
TOUCH-UP binnen 8-12 weken / extra sessie € 60
TOUCH-UP binnen 6 maanden € 125
TOUCH-UP binnen 12 maanden € 175
TOUCH-UP binnen 24 maanden € 225

!!!!!  GEBRUIKTE PIGMENTEN -

SPMU-MACHINE  !!!!!

We werken met de TOPpigmenten van DMT Beauty (LaBina) die goedgekeurd zijn door de Europese unie volgens de nieuwe wetgeving van 2022. Er zijn dus géén schadelijke stoffen in aanwezig.

 

!!! Kies voor een betrouwbare SPMU-specialist en vraag ernaar! In vele pigmenten zitten kankerverwekkende stoffen en deze mogen absoluut NIET meer gebruikt worden.

Je gezondheid gaat voor alles!

 

Verder werken we met het SPMU-toestel PL 1000 van LaBina, echte Duitse TOPKWALITEIT!

 

HYGIËNEPROCEDURES

Misschien wel hét belangrijkste van de hele behandeling : HYGIËNE

 

Elke persoon die permanente make-up plaatst, is WETTELIJK VERPLICHT een hygiënecursus te volgen zodat jouw behandeling zo steriel en hygiënisch mogelijk verloopt waardoor de kans op een infectie tot een minimum herleid wordt.

!!! Vraag naar het getuigschrift om jezelf te beschermen!

 

Ik heb deze 3-daagse cursus gevolgd en mijn getuigschrift hiervoor behaald.